Björkholm mökit

Frisbeegolfkoreja, pensseleitä ja juuriharjoja

Viimeiset viikot täällä Björkholmissa ovat menneet joutuisasti. Pitkät päivät kunnostus- ja maalaustöissä muistuttavat kovasti aikoja kun valmistauduimme pidemmille merimatkoille purjeveneellä. Tätä tunnetta korosti vielä se, että öisin opiskelin vuorovesilaskuja ja paikanmäärityksiä navigointitenttiä varten. Minulle tuli jopa niin ikävä pilssin ja purjeiden säilytyslokeroiden ruosteen hakkaamista, että paukutin yhtenä iltana vanhan muurinpohjapannut ruosteettomaksi. Tämän jälkeen oli taas mukava palata lasikuituveneen paikkaamiseen ja olla onnellinen, ettei meillä ainakaan toistaiseksi ole ainuttakaan teräsvenettä!

Tämä tunne matkalle valmistautumisesta on sinänsä paikkaansa pitävä, vaikka me emme lähdekään kotisatamasta mihinkään ja saaristossa tuskin tulee määriteltyä sijainteja keskilatituudien ja departuurien avulla. Tänä kesänä matkustamisen sijasta matkalaiset tulevat tänne meille! Saimme vastaanottaa ensimmäisiä vieraita heti jäiden lähdön jälkeen. Olemme jo maistelleet Latvialaista Black Balsamia ja kaukausimmat vieraat ovat olleet Italiasta asti. Toivottavasti saamme jakaa suomalaista mökkeilykulttuuria monien vieraiden kanssa tulevana kesänä.

Turun Sanomien toimittaja kyseli meiltä, että tunnemmeko olevamme eristyksissä kun muutimme asumaan saarelle, jolla ei ole mantereelle yhdistävää siltaa. Olin jopa hiukan hämmentynyt kysymyksestä, kun en ollut kertaakaan ajatellut asiaa tältä kantilta. Tämä eristyneisyys ei tullut edes mieleen ensimmäisinä viikkoina kun sokerinvieroitusoireet olivat pahimmillaan ja suklaavarastot ehtyneet. Suosittelenkin kaikille joita harmittaa itsehillinnän puute kaupan herkkuhyllyjen luona mökkireissua saareen! Björkholm on sokeriaddiktille oiva kohde -ainakin niin pitkään kuin kesäkahvila on vielä suunnitteluasteella. Mukaan reissuun varataan vain terveellistä mahdollisimman sokeritonta ruokaa ja täällä ne suurimmat vieroitusoireet häviävät kuin omalla painollaan linnunlauluja kuunnellessa ja oravien leikkiä seuratessa. Ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että jo lyhyen ajan päästä herkkuhyllyt on hiukan helpompi ohittaa ilman aivan mahdotonta sokerin hamstraamisviettiä.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *