Björkholm mökit

Björkholmin asukasluku tuplaantui

Björkholmin saarella on nyt kahden asukkaan sijasta neljä, kun muuttokaravaanimme saavutti alkuviikosta määränpäänsä. Joutsenet ja kurjet olivat ehtineet aloittaa kevään jo paljon ennen meitä. Saimme ihailla kurkiauran kaartelua ajaessamme ensimmäistä kertaa Granvikin lauttarantaan. Meri oli tullessamme vielä melkein kokonaan jäässä ja lautta kolisutteli paksujen jäälohkareiden läpi Björkholmin satamaan. Aurinko kimalteli puhtaalla lumipeitteellä ja talitintit lentelivät lumisilta kuusien oksilta toisille.

Nyt loppuviikosta seurasimme laiturilta jäiden rauhallista matkaa virran mukana ja löysimme metsästä jo kekomuurahaiset kiireisinä töissään. Muurahaisten aherrukseen on helppo samaistua suunnitellessamme tulevien viikkojen askareita. Harmillisesti olemme liian myöhään saarella linnunpönttöjen vuosihuoltoa varten. Pönttöjen siivous ja kunnostus olisi pitänyt aloittaa paljon ennen mökkijen siivoamista. Uusien linnunpönttöjen tekotalkoot on laitettu listalle kesän tapahtumiin!

    1 Comment

  1. Jaana Harinko-Sandell
    April 24, 2018
    Reply

    Onpa ihanaa seurata blogistasi meille kovin rakkaan Björkholman uusia tuulia. Kevät valtaa siellä talvelta alaa , jäät uiskentelevat jonnekin odottamaan uutta talvea. Haahkat lähistöllä huhuilevat pesimätouhuissaan. Joutsenpariskuntakin on jo varman käynyt näytillä. Tsemppiä matkallenne Björkholmassa

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *